Casute copii – sau despre bucuria de a munci zambind …

 

casute copiiConstructori pe o piata dificila, ne-am obisnuit sa fim pragmatici, sa identificam oportunitati, sa raspundem prompt si sa aratam celor cu care intram in contact ca suntem oameni sobri si seriosi. Dincolo de pragmatismul unei astfel de afaceri, cu rigorile, greutatile, stresul si toate partile negative pe care le-am putea enumera … am descoperit curand ce inseamna sa pleci de la o lucrare zambind si cu lacrimi in ochi.

Vorbesc acum de lacrimi de bucurie, generate de satisfactia de a ti se „catara” la propriu in cap o „gashca” de „tipatori” cum imi place mie sa le spun copiilor energici, guralivi si cu personalitate, extrem de fericiti ca, din resturile de lemn ramase de la constructia casei pentru care parintii au platit, muncitorii nostri au incropit o casuta din lemn, cocotata intr-un pom, in care ei se vor putea juca de-acum inainte.

A fost prima oara cand am simtit mai mult decat satisfactia de a avea un client multumit. A fost prima oara cand am iubit din tot sufletul ceea ce facem, cand ne-am uitat unii la altii si am fost mandri nu pentru ca am facut o afacere buna ci pentru ca munca noastra si o initiative a facut niste copii fericiti.

Pentru ca perioada pe care o traversam ne obliga sa vedem in orice o sursa de venit sau o oportunitate, am adoptat imediat ideea baietilor mei si am transformat-o intr-o directie de dezvoltare de business. Designer-ii au conceput modele de casute pentru copii si am inceput sa le promovam. Ideea a devenit parte din activitatea noastra dar, desi tine acum de comercial, a realiza si vinde casute de lemn este pentru mine acum cea mai frumoasa parte a activitatii pe care o desfasor.

Oricat de mult imi plac casele pe care le construim, oricat de mult ma bucur atunci cand semnez un contract bun, nimic nu-mi umple sufletul asa cum o face un copil obraznic care isi ia mutra importanta, se aseaza impozant in fata mea si ma intreaba hotarat: ” auzi, da’ cat mai dureaza pana plecati, ca eu vreau sa ma joc!!!!”. Oricat de mult se bucura o familie cand isi vede finalizata casa pe care si-a dorit-o sau orice alt proiect de care ne ocupam, sentimentul pe care mi-l creeaza nu se apropie de bucuria pe care o simt cand aud chiote si tipete de copii care au primit o casuta din lemn.

Ma gandeam astazi, uitandu-ma la colegii mei care slefuiesc niste lemne, ca-mi doresc sa nu pierd aceasta bucurie de a merge de fiecare data la montajul unei casute pentru copii. Oricat de comerciala va deveni aceasta activitate, imi doresc din tot sufletul sa am puterea sa ma bucur in continuare de reactiile unor copii sanatosi, energici si fericiti si sa zambesc amintindu-mi cuvintele stalcite, replicile artagoase, mormaielile si paruielile care se isca atunci cand ne terminam noi treaba.

De fapt, cred ca imi doresc enorm sa ma bucur de munca mea si sa am mereu motive sa muncesc zambind …

Uitati-va si voi la ochii lor si … veti intelege …