Cum am decis sa construim case canadiene pe structura de lemn?

case canadieneCand am intrat pentru prima data in contact cu ideea de case canadiene, ne-am gandit in primul rand la casele bunicilor nostri, realizate din chirpici, avand structura din lemn. In acelasi timp, eram fascinati de casele batranesti din lemn pe care le vedeam ori de cate ori mergeam in concediu, in zona Ardealului. Le consideram case de vis, ecologice, sanatoase, in care ne placea sa locuim si pe care le consideram o solutie locativa foarte potrivita pentru familia noastra.

Participand la o conferinta in cadrul careia era prezentat sistemul canadian de constructie de case din lemn, utilizandu-se panouri sandwich termoizolate, am devenit rapid constienti ca este directia in care dorim sa mearga afacerea noastra. Am considerat ca un sistem patentat, studiat si utilizat de atatia ani in tari cu traditie, ar putea deveni o alternativa extrem de avantajoasa pentru piata romaneasca.

Intrand in contact cu companii de arhitectura cu experienta in proiectarea de case pe structura din lemn, am inteles limitarile, ne-am insusit cadrul legislativ si am pus la punct un proiect de dezvoltare.  Am identificat furnizori de materiale de buna calitate si am reusit sa obtinem un pret competitiv pentru casele pe care ne propuneam sa le construim. Am recrutat o echipa de mesteri specializati in Spania si Franta in construirea de case din lemn si ajuns la concluzia ca avem capacitatea de a construi o echipa specializata, alaturi de care sa oferim proiecte de case frumoase, rezistente, foarte bine lucrate, care sa aduca bucurie si sa devina caminul dorit pentru multe familii.

Aceasta este, pe scurt, povestea caselor din lemn Rollux Construct. Pentru noi a fost o decizie buna, care ne-a adus, cel putin pana astazi, doar satisfactii.