Izolarea termica a locuintei prin montarea de rulouri exterioare din aluminiu

rulouri exterioareMajoritatea persoanelor stiu deja ca, cea mai mare parte a pierderii de caldura se face prin suprafata vitrata. Astfel, cu cat suprafata ferestrelor este mai mare, cu atat costul pentru incalzirea unei locuinte este mai ridicat.

Cererea pentru instalarea de rulouri exterioare din aluminiu a crescut foarte mult o data cu cresterea costurilor de intretinere ale unui apartament sau ale unei case. Astfel, pe timpul iernii, suntem nevoiti sa platim foarte mult pentru incalzirea locuintelor iar pe timpul verii ne creste costul facturii de electricitate din cauza aparatelor de aer conditionat.

O  scadere a costurilor poate veni o data cu decizia de a monta rulouri exterioare din aluminiu. Principalul avantaj al acestor produse este faptul ca izoleaza foarte bine locuinta, reducand transferul termic cu exteriorul, pastrand caldura in casa sau mentionand o temperatura placuta pe timpul sezonului cald.

Rulourile exterioare din aluminiu au lamelele umplute cu spuma poliuretanica. Acest detaliu de fabricatie este responsabil de capacitatea produsului de a putea asigura o buna izolatie termica. Pentru a putea beneficia de avantajele implicate de montajul rulourilor exterioare, este obligatoriu insa ca montajul lor sa fie corect, efectuat de specialisti in domeniu. Un montaj defectuos poate atat avaria produsul cat si anula avantajele pentru care clientul plateste.

Rulourile exterioare din aluminiu sunt produse utile si foarte estetice, ele contribuind la infrumusetarea fatadelor. Important este insa ca ele sa fie percepute ca fiind o investitie pe termen lung, costul de instalare a rulourilor exterioare nefiind unul scazut. Luind in calcul avantajele presupuse, majoritatea persoanelor decid ca investitia este justifiata.

Foarte important pentru clientii care isi doresc protejarea ferestrelor prin montarea de rulouri exterioare este sa diferentieze intre:

–          rulouri exterioare din aluminiu;

–          rulouri exterioare din PVC;

Rulourile exterioare din PVC sunt produse de calitate inferioara care nu ofera avantajele aduse de produsele similare dar fabricate din aluminiu. Astfel, rulourile exterioare din PVC, datorita elementelor din care sunt fabricate, nu ofera protectie termica. Lamelele sunt din plastic, goale pe interior, fara spuma poliuretanica. Acest tip de rulouri au doar rol decorativ, beneficiile aduse fiind limitate.

Daca va ganditi sa investiti in achizitionarea si instalarea de rulouri exterioare din aluminiu, va recomandam sa solicitati consultanta de specialitate. Este gratuit si veti avea siguranta ca ati luat cea mai buna decizie.