Case cu Mansarda

In constructia de case, majoritatea clientilor opteaza pentru case cu mansarda sau locuinte parter plus etaj. Foarte rar intalnim clienti care sa opteze pentru case pe parter, acestea fiind alese in special de personae in varsta, care se gandesc ca, o data cu trecerea anilor, le va fi mai greu sau urce la etaj.

Din punct de vedere al esteticii, se pot realize proiecte spectaculoase indiferent de structura dorita de beneficiar. Am intanit proiecte de case pe parter extrem de frumoase, asa cum primim uzual propuneri minunate pentru case cu mansarda sau etaj. Design-ul si talentul arhitectului au capacitatea de a oferi fiecarui beneficiar in parte o casa asa cum o viseaza.

Din punct de vedere al costurilor insa, a construi case cu mansarda este mai economic atunci cand luam in calcul avantajele pentru client. Haideti sa vedem motivele pentru care beneficiarii nostri aleg, asa cum le recomandam, case cu mansarda.case cu mansarda 2

Costurile mari ale unei case sunt reprezentate de fundatie si acoperis. Astfel, cu cat casa este desfasurata pe o suprafata mai mare a parterului, cu atat pretul creste. Optimizarea spatiului si realizarea unor proiecte echilibrate ajuta la economisirea unor materiale si obtinerea unor preturi avantajoase pentru client. Din acest motiv incercam sa le calculam clientilor preturi pentru proiecte de case cu mansarda care ar raspunde la nevoile lor.

Dincolo de costuri, arhitectii pot realiza proiecte de case cu mansarda absolute spectaculoase. Ideea de mansarda luminoasa, calduroasa si frumos  amenajata a castigat inimile multor persoane care viseaza la un camin. Conceptul este agreat in majoritatea cazurilor, mai ales ca acesoriile pe care le folosim – ferestrele de mansarda, balustradele teraselor, scarile interioare – isi aduc aportul in realizarea unor case foarte frumoase.

Casele din lemn au avantajul de a fi modulare si a permite compartimentarea in functie de nevoi. Costurile reduse ii determina pe multi sa apeleze la ideea de duplex, in cadrul caruia sa locuiasca impreuna cu prieteni sau membrii familiei. Am intalnit astfel cazuri in care se construiesc case cu mansarda in sistem duplex, in cadrul carora parintii opteaza pentru parter, unde au bucatarie, baie, living si un dormitor, familia copiilor avand cealalta parte a duplexului cu un living, baie si bucatarie la parter si 3 dormitoare si alta baie la mansarda. Este o situatie in care toata lumea este multumita, mai ales ca persoanele varstnice, asa cum va spuneam anterior, sunt primele care vor respinge idea de case cu mansarda, din cauza dificultatilor de a urca treptele.case cu mansarda

Un concept nou este acela de case insiruite unde, pe un teren redus, se pot realiza case cu mansard pentru mai multe familii, respectivele case avand pereti comuni, compartimentarea fiind realizata doar la nivelul terenului/curtii.

Din experienta noastra am observat ca acest concept de case cu mansarda este agreat in special de familiile tinere, care iubesc ideea de a segmenta partea de spatiu de zi ( bucatarie, living) de zona de odihna. In plus, o contributie deosebita o au firmele de amenajari interioare care vin cu idei senzationale pentru decorare si exploatarea minutioasa a fiecarui coltisor. Astfel, se pot gasi solutii pentru optimizarea spatiului si utilizarea inclusiv a spatiului de sub scara, astfel incat sa devina loc de depozitare.

Daca doriti, putem gasi o multime de argumente pentru care alegerea unei case cu mansarda reprezinta cea mai buna solutie pentru o familie. Idei sunt multe, imaginatie au partenerii nostri … iar noua ne place sa construim proiecte frumoase.