Constructii de case

Piata constructiilor este foarte afectata de criza economica pe care o traversam si de limitarea accesului populatiei la credite. Companiile specializate in constructii de case au fost la randul lor afectate, atat datorita reducerii semnificative a cererii, cat si datorita presiunii foarte mari pe care furnizorii de materiale o exercita asupra lor. Dificultatile si temerile generate de intrarea in insolventa a multor companii a dus la eliminarea creditul la furnizor si i-a pus pe constructori in stuatia de a fi nevoiti sa plateasca numerar materialele de care aveau nevoie.

Cum nici bancile nu mai ofera usor linii de credit, este foarte dificil sa te gandesti la constructii de case fara a avea contracte semnate in avans si plati substantiale din partea clienilor. Faptul ca beneficiarii primesc sume foarte mici din partea bancilor, constituie o alta problema majora careia constructorii de case trebuie sa-I faca fata, adaptarea ofertei la asteptarile clientilor fiind una dintre cele mai mari provocari careia trebuie sa-i facem fata.casa de lemn

Astfel, incet-incet, multe dintre firmele de constructii au inceput sa renunte la dezvoltarea de cartiere rezidentiale si sa se specializeze in constructii de case pe comanda. Adoptand aceasta solutie, nu mai sunt nevoite sa blocheze bani in terenuri si materiale, asteptand apoi sa-si recupereze investitiile din vanzari ulterioare.

Aceasta situatie a fost foarte avantajoasa pentru constructorii de case din lemn. Deoarece termenul in care se poate preda la cheie o casa din lemn este foarte redus ( 2-3 luni), clientii au inceput sa fie interesati de achizitionarea unei case construite in zona pe care si-o doreau, pe un teren ales de ei, si cu un design ales de ei. Fiind vorba de o perioada atat de scurta, chiar in eventualitatea in care trebuiau sa stea cu chirie 3 luni, clientii prefera sa astepte construirea casei “visurilor”, o casa pe care o deseneaza si o personalizeaza impreuna cu un arhitect specializat, astfel incat sa raspunda tuturor asteptarilor si sa devina apoi caminul la care au visat.

Deoarece preturile terenurilor au scazut foarte mult, preturile caselor construite pe structura din lemn concureaza cu succes garsonierele si apartamentele in cartierele marginase. Astfel,clientii care au timp sa se informeze si ajung la o discutie cu un constructor de case din lemn, inteleg rapid ca ideea construirii unei case, personalizata pe bugetul lor, devine o solutie extrem de avantajoasa si usor de realizat.

Vorbim deja despre constructii de case customizate, proiectate si realizate impreuna cu clientul, purtand discutii si operand modificari atunci cand el si le doreste, totul intr-o relatie deschisa, transparent, care nu poate fi decat in avantajul ambelor parti. Cea mai mare bucurie a unui constructor de case este faptul ca nivelul de satisfactie a clientului este foarte mare in acest caz, el vazand cum se ridica in fiecare zi casa pe care si-o doreste, participand activ si avand posibilitatea de a solicita modificari sau servicii extra atunci cand considera util.

Faptul ca bancile au inceput sa ofere credite pentru persoanele care doresc sa-si construiasca, a reprezentat o oportunitate pentru segmentul de constructii de case, in special cele cu buget redus. Pentru noi ca si companie a fost o sansa importanta, multi dintre clientii care isi permiteau doar un apartament cu 2 camere intr-o zona periferica alegand sa investeasca suma respectiva intr-o casa pe pamant.