Proiecte case mici

Perioada pe care o traversam a generat o schimbare a optiunilor clientilor care isi doresc o locuinta. Daca pana in 2008, majoritatea isi doreau case si apartamente spatioase, in ultimii ani lucrurile stau exact invers. Clientii cauta acum in special garsoniere si apartamente cu 2 camere iar daca discutam de case, in cele mai multe cazuri se intereseaza de proiecte de case mici.

Consideram case mici acele proiecte de sub 120mp. Sunt case care concureaza cu succes atunci cand clientul trebuie sa aleaga intre un apartament si o casa pe pamant.

Primim frecvent proiecte de case mici din partea arhitectilor cu care colaboram, ei intelegand primii tendinta si reusind sa conceapa locuinte foarte frumoase, de dimensiuni reduse. Astfel, multe dintre proiectele pe care le prezentam viitorilor client sunt adevarate “bijuterii”, fiind extrem de apreciate si generand sentimente puternice. Aceste proiecte de case mici ne ajuta in general sa aratam beneficiarilor diferenta intre o locuinta la curte si un apartament, in special in conditiile in care preturile sunt aceleasi. De foarte multe ori am reusit sa convingem o familie care avea  buget pentru un apartament sa ia in calcul varianta de construire a unei case, mai ales ca argumentele “pro” sunt nenumarate si imposibil de combatut.

Stim ca pentru clientii care nu au teren achizitionat, este foarte dificil sa se gandeasca la o casa. Am observat ca majoritatea oamenilor sunt tematori atunci cand discutam despre ceea ce presupune a construi. Gandul ca trebuie sa alerge dupa terenuri sperie pe oricine nu a trait o astfel de experienta. Apoi actele, contractele de bransare la utilitati, toate par de multe ori extrem de dificile pentru cineva care ia contact pentru prima data cu o astfel de situatie.

Bineinteles ca lucrurile nu sunt chiar atat de dificile. In munca pe care o desfasuram, oferim gratuit consultanta si sprijin celor care au curajul de a demara un astfel de proiect. O facem cu bucurie, mai ales pentru ca stim cata satisfactie vor avea la sfarsit, cand vor primi cheile locuintei si vor putea face diferenta.

Pentru acei clienti care au buget restrans, avem in portofoliu o multime de proiecte de case mici dintre care pot alege. Aceste proiecte pot fi executate asa cum le avem sau pot suferi modificari in functie de preferintele si asteptarile clientilor. Arhitectii cu care colaboram pot realiza modificarile dorite in cateva zile, astfel incat sa putem avea o discutie finala cu proiectul definitivat in fata.

Unul dintre motivele pentru care clientii aleg proiecte case mici ar putea fi si faptul ca majoritatea au terenuri de dimensiuni reduse. Astfel, dorindu-si o casa, trebuie sa adapteze proiectul la dimensiunea lotului de teren pentru a respecta legislatia in vigoare.

A allege o casa dintre proiectele de case mici prezentate de constructor nu inseamna sa te gandesti ca va trebui sa renunti la spatiu sau ca bucuria de a te muta intr-o casa cu dimensiuni reduse va fi mai mica. Arhitectura moderna este specializata in optimizarea spatiului si in creare unui mediu ambiental spectaculos, fara a fi nevoie sa exploateze suprafete mari pentru a obtine acest lucru. Talentul unui architect sau imaginatia unui specialist in amenajari interioare au capacitatea de a transforma proiecte de case mici in bijuterii arhitecturale, care aduc intotdeauna bucurie proprietarilor.