Terase din lemn

De ce am ales sa discutam despre terase din lemn in acesta sectiune?

Marea majoritate a clientilor pentru care lucram isi doresc ca locuinta pe care o vor avea sa arate ca o caza de zidarie, lemnul fiind complet ascuns. Exista insa multe persoane, dintre clientii carora le construim case si nu numai, care isi doresc sa se bucure de beneficiile unei terase din lemn. Astfel, multi dintre beneficiarii care ajung la noi, au nostalgia unui “colt” retras, unde sa poata petrece timp liber, sa asculte muzica, sa se relaxeze alaturi de cei dragi, avand totodata senzatia ca sunt departe de peretii albi de acasa, poate visand la casa bunicilor sau la o cabana de munte.

Primim astfel solicitari frecvente pentru a construi terase din lemn anexate caselor pe care le ridicam sau unor locuinte deja existente, pe care beneficiarii isi doresc sa le transforme si sa le infrumuseteze.

Cand discutam despre terase din lemn, este important sa intelegem in primul rand asteptarile clientului, apoi nevoia care l-a determinat sa decida ca este momentul sa plateasca pentru un astfel de produs. Este clar ca existenta unei terase din lemn este benefica si va contribui la starea de bine a posesorului. Pentru aceasta insa, clientul trebuie sa primeasca exact ceea ce isi doreste, asa cum a visat el acea anexa a locuintei sale, accesorizata si decorata conform standardelor si nevoilor sale.terasa din lemn 3

Atunci cand discutam despre terase din lemn, trebuie sa primim raspunsuri la mai multe intrebari:

–       caracteristicile respectivei terase din lemn: va fi inchisa sau deschisa?

–       exista o fundatie pe care urmeaza sa o instalam sau trebuie turnata?

–       la ce va servi respectiva terasa?

–       in ce sezon se doreste utilizarea ei? Va fi o terasa de vara sau se doreste utilizarea ei si pe timpul iernii?

Sunt doar cateva elemente pe care trebuie sa le intelegem inca de la debutul unei discutii. Am stabilit déjà ca realizarea unei terase din lemn se va face customizat, la comanda, astfel ca detaliile pe care beneficiarul ni le ofera vor fi cele care vor face diferenta si ne vor ajuta sa intelegem viziunea acestuia asupra produsului pe care il asteapta.

Putem realiza terase din lemn economice, utilizand lemn de conifer tratat sau putem concepe modele spectaculoase, realizate din lemn de esenta tare. Design-ul poate fi spectaculos in ambele cazuri, arhitectul care va proiecta terasa contribuind la realizarea unui produs cu valoare estetica ridicata.

Din experienta noastra, multi dintre beneficiarii care isi doresc realizarea unei terase din lemn intentioneaza sa se bucure de ea si pe timpul sezonului rece. Astfel, se impune  identificarea unei solutii de inchidere permanenta sau sezoniera a respectivei terase, pentru a putea fi protejata de factorii meteo nefavorabili. Alegerea unor ferestrele generoase se poate dovedi a fi o solutie foarte buna, acestea generand un spatiu luminos si prietenos si permitand o vizibilitate crescuta asupra curtii si gradinii.

Amenajarea unei terase din lemn este o provocare pentru designerii de interior. Daca va doriti o terasa  din lemn spectaculoasa, va recomandam sa solicitati o propunere de amenajare din partea unui specialist.